Ak Gıda | Life at Ak Gıda

TURKIYE'NIN LIDER SUT URUNLERI SIRKETI AK GIDA OLARAK ULKEMIZIN EN KALITELI VE EN LEZZETLI SUTLERINI ISLIYORUZ

Türkiye coğrafyasına yayılmış 5 fabrikası ve günlük 5 bin ton süt işleme kapasitesiyle süt ve süt ürünleri sektörünün en büyük işletmesi konumundayız.

UHT süt, yoğurt, beyaz ve kaşar peyniri üretimleri ile başlayan yolculuğumuz, bugün süzme peynirden kaymaklı tava yoğurtlara, sütlü tatlılardan kefire kadar uzanan 300’ü aşkın ürün çeşidimizle devam ediyor. Sakarya, Karaman, Lüleburgaz, Kahramanmaraş ve Aydın olmak üzere Türkiye’nin farklı bölgelerinde bulunan 5 üretim tesisimizde, Türkiye’nin dört bir yanından toplanan sütleri işleyerek doğal ve lezzetli bir şekilde tüketicilere ulaştırıyoruz.

Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri üreticisi olarak tüketici markamız İçim ile sütten yoğurda, ayrandan kefire, taze peynirden hazır pudinge kadar doğal, lezzetli, kaliteli ve besleyici pek çok ürünü tüketiciyle buluşturuyoruz.

İçim, süt ve süt ürünleri pazarında ilk 3 marka arasında bulunuyor. Ürünleriyle pek çok başarıya imza atan İçim’in lezzeti ve doğallığı ulusal ve uluslararası alanda da takdir kazanıyor. 2016 - 2018 yıllarında, İçim peynir ve yoğurt ürünleri "Yiyeceklerin Michelin Rehberi" olarak anılan Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü’nün "Üstün Lezzet Ödülü"ne layık görüldü. İçecek kategorisinde İçim Ayran, "2017 yılı Üstün Lezzet Ödülü"nün sahibi oldu. 2018 yılında ise 29. kez düzenlenen dünyadaki en büyük uluslararası peynir yarışması olan “Dünya Peynir Ödülleri”nde; İçim Labne ile en iyi derece olan Gold (Altın) ve İçim Süzme Beyaz Peynir ile Bronze (Bronz) ödüllerine layık görüldü.

Annelerin ailesine gösterdiği özenden ilham alan İçim; doğal, kaliteli, taze ve ulaşılabilir ürünleriyle hayatı lezzetlendirmeye devam ediyor...

1996

1500 tons of milk processing a day Ak Gıda, Sakarya (Pamukova) Facilities began production.

1998

The first Icim branded milk bar was presented.

1999

A first in the industry, a plastic bottle of long-lasting milk was produced.

2000

Dairy products exports started and white cheese was introduced into the category.

2001

Labne and Kashar cheese categories.

2002

Ak Gıda's sales and distribution company Seher Gıda was established.

2008

Dolcia brand was launched.

2008

Production started at the Karaman Production Facility, which has a capacity of processing 1,000 tons of milk a day.

2009

Production started at the Lüleburgaz Production Facility, which has a daily milk processing capacity of 500 tons.

2011

With the Kahramanmaraş Production Facilities, the city had earned its first milk production facility.

2013

Aydin Production Facilities, which has the second largest cheese production line in Europe, was established.

2014

Içim products were deemed worthy of a superior taste award.

2015

Ak Gıda, Grup Lactalis ile güçlerini birleştirdi.

2017

Protein entered the milk category.

2018

Organik süt kategorisine girildi.

İçim İçim Rahat İçim İçimino İçim Dolcia İçim Simitle İçim Şef İçim Fit İçim Light