Ak Gıda | Real Taste of Food Engineering

Ak Gıda'nın glocal yaklaşımı doğrultusunda yürüttüğü Real Taste of Food Engineering programı ile Fransa'nın en prestijli okullarından ESA Ecole Superieur d'Agriculture'da gıda alanında 2,5 yıla varan yüksek lisans eğitimi almaya var mısın? Grup Lactalis'in tüm Fransa'ya yayılmış üretim tesislerinde aynı zamanda staj deneyimi kazanmak da mümkün. Tüm masraflarını Ak Gıda'nın karşıladığı bu program tam sana göre!

Üstelik, bu cazip fırsatın sonunda elde edilecek avantajlar bununla da sınırlı değil:

• 6 ay sürecek yoğun dil dersleri ile akıcı bir şekilde Fransızca konuşabileceksin.
• 2,5 yıl sonra Türkiye'ye döndüğünde doğrudan Ak Gıda'da kariyerine devam edebileceksin.

Bu programa katılmak ve şansını denemek istiyorsan, her sene Eylül-Ekim aylarında başvuruları almaya başlıyoruz. Sen de bizi yakından takip ederek, web sitemizi ziyaret edebilirsin.

Katılım koşulu olarak; 26 yaşın altında bir Gıda Mühendisliği (2.8 ve üzeri GPA) mezunu olmak ve çok iyi derecede İngilizce konuşabilmek gerekiyor.

BAŞVURU İÇİN TIKLA

KİMYA KATUÇ

Lactalis-Ak Gıda sayesinde geldiğim Fransa’daki dil eğitimimin ilk 5 ayını tamamlamış bulunmaktayım. 5 aylık süreçte burada uzun yıllar feda edilerek ancak kazanılabilecek deneyimleri yaşadım diyebilirim. Buraya geldiğimde Fransızca bilmiyordum. Ancak şimdi 1947 yılından bu yana yabancı öğrencilere Fransızca eğitimi veren L'Université Catholique de l'Ouest’de aldığım eğitimle Fransızca’mı geliştirmenin gururunu yaşıyorum.Burada okulumuzun yönlendirmesi ile 2 farklı Fransız ailede kaldım. Bu şekilde hem dilimi ilerletme hem de Fransız kültürünü yerinde yaşayarak kısa sürede öğrenme fırsatı yakaladım. 21 Ağustos’ta Ecole Supérieure d'Agricultures (ESA)’de yüksek lisans eğitimi hazırlık programına başladım. Burada olmaktan gayet memnunum. Lactalis’e genç kuşaklara böyle bir fırsat sunduğu için teşekkürü bir borç bilirim.

Kimya Katuç
FATİH ORUÇ

Ak Gıda sponsorluğunda yürütülen Real Taste of Engineering programı kapsamında Nisan ayından bu yana bulunduğum Fransa’da ilk 8 aylık süreci tamamlamış bulunuyorum. Bu sürenin ilk 5 aylık diliminde genel ve teknik Fransızca eğitimi alıp, 2 farklı Fransız aileyle birlikte yaşayıp; Fransız dili, kültürü ve alışkanlıklarını birebir gözlemleme imkânı edinerek, Eylül ayında École Supérieure d'Agriculture’de 2 yıl sürecek olan master eğitimine başladım. Burada şu ana dek geçirdiğim 3 aylık sürede de Genel Oryantasyon, Mühendislik Bilişim/İnformatik Araçları, Gıda Üretimi başlıkları altında Fransız öğrenciler ve İrlanda, Brezilya, Kazakistan, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Cezayir ve Zambiya gibi dünyanın farklı ülkelerinden Lactalis sponsorluğunda gelen diğer öğrencilerle birlikte master derslerine katıldım. Geçtiğimiz ayın büyük bir bölümünü ise Lactalis’in Fransa’daki fabrikalarından birinde geçirerek derslerde görmüş olduğum bilgileri pratikle buluşturup, Lactalis şirket atmosferini yerinde soluma şansı elde ettim. Eylül 2018’e kadar aylık periyotlar halinde bulunacağım bu peynir fabrikasında President markası altında üretilen, Fransa’nın en beğenilen ve uluslararası ticareti yapılan peynirlerinden Brie çeşididin üretim ekibinin bir parçası olarak çalışacağım.

Fatih Oruç
SATIŞ TEMSİLCİSİ İŞE ALIM PROGRAMI

Satışta uzmanlık kazanmak istiyorum diyorsan bu program tam sana göre!

DETAYLI BİLGİ
REAL TASTE OF INTERNSHIP

Ak Gıda’nın staj programı Real Taste of Internship ile yazın 3 ay boyunca sana verilen proje ile gerçek bir staj deneyimi kazanabilirsin...

DETAYLI BİLGİ
İçim İçim Rahat İçim İçimino İçim Dolcia İçim Simitle İçim Şef İçim Fit İçim Light