TARİHÇEMİZ
1996 yılında kurulan Ak Gıda, Türkiye coğrafyasına yayılmış 6 üretim tesisi ve günlük 5 bin ton süt işleme kapasitesiyle süt ve süt ürünleri sektörünün en büyük işletmesi konumundadır...
Türkiye coğrafyasına yayılmış 6 üretim tesisi ve günlük 5 bin ton süt işleme kapasitesiyle süt ve süt ürünleri sektörünün en büyük işletmesi konumundayız.
UHT süt, yoğurt, beyaz ve kaşar peyniri üretimleri ile başlayan yolculuğumuz, bugün süzme peynirden kaymaklı tava yoğurtlara, sütlü tatlılardan kefire kadar uzanan 300’ü aşkın ürün çeşidimizle devam ediyor. Sakarya, Karaman, Lüleburgaz, Kahramanmaraş ve Tire olmak üzere Türkiye’nin farklı bölgelerinde bulunan 6 üretim tesisimizde, Türkiye’nin dört bir yanından toplanan sütleri işleyerek doğal ve lezzetli bir şekilde tüketicilere ulaştırıyoruz.
Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri üreticisi olarak tüketici markamız İçim ile sütten yoğurda, ayrandan kefire, taze peynirden hazır pudinge kadar doğal, lezzetli, kaliteli ve besleyici pek çok ürünü tüketiciyle buluşturuyoruz.
İçim, süt ve süt ürünleri pazarında ilk 3 marka arasında bulunuyor. Ürünleriyle pek çok başarıya imza atan İçim’in lezzeti ve doğallığı ulusal ve uluslararası alanda da takdir kazanıyor. 2016 - 2018 yıllarında, İçim peynir ve yoğurt ürünleri "Yiyeceklerin Michelin Rehberi" olarak anılan Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü’nün "Üstün Lezzet Ödülü"ne layık görüldü. İçecek kategorisinde İçim Ayran, "2017 yılı Üstün Lezzet Ödülü"nün sahibi oldu. 2018 yılında ise 29. kez düzenlenen dünyadaki en büyük uluslararası peynir yarışması olan “Dünya Peynir Ödülleri”nde; İçim Labne ile en iyi derece olan Gold (Altın) ve İçim Süzme Beyaz Peynir ile Bronze (Bronz) ödüllerine layık görüldü.
Annelerin ailesine gösterdiği özenden ilham alan İçim; doğal, kaliteli, taze ve ulaşılabilir ürünleriyle hayatı lezzetlendirmeye devam ediyor...
Peynir denince dünyada ilk akla gelen markalardan biri olan Président şimdi Türkiye’de. Président, yılların getirdiği uzmanlık ve tecrübeyi, ürünleriyle sizlerin beğenisine sunuyor...
Günde 1500 ton süt işleme kapasitesiyle Ak Gıda, Sakarya (Pamukova) Tesisleri’nde üretime başladı.
İlk İçim markalı süt pazara sunuldu.
Sektörde bir ilk olan plastik şişe uzun ömürlü süt üretildi.
Süt ürünleri ihracatı başladı ve beyaz peynir kategorisine girildi.
Labne ve Kaşar Peyniri kategorilerine girildi.
Ak Gıda’nın satış-dağıtım şirketi Seher Gıda kuruldu.
Dolcia markası lansmanı yapıldı.
Günde 1000 ton süt işleme kapasitesine sahip olan Karaman Üretim Tesisi’nde üretim başladı.
500 ton günlük süt işleme kapasitesine sahip Lüleburgaz Üretim Tesisi’nde üretim başladı.
Kahramanmaraş Üretim Tesisleri ile şehre ilk süt üretim tesisini kazandırmış oldu.
Avrupa’nın en büyük 2. peynir üretim hattına sahip olan Aydın Üretim Tesisleri kuruldu.
İçim ürünleri üstün lezzet ödülüne layık görüldü.
Ak Gıda, Grup Lactalis ile güçlerini birleştirdi.
Protein sütü kategorisine girildi.
Organik süt kategorisine girildi.
Günde 900 ton süt işleme hacmi olan Tire Üretim Tesisiyle peynir üretim kapasitesi arttırıldı. Pet Şişe hattı devreye alındı.