Ak Gıda | Ak Gıda'da Hayat

TÜRKİYE'NİN LİDER SÜT ÜRÜNLERİ ŞİRKETİ AK GIDA OLARAK ÜLKEMİZİN EN KALİTELİ VE EN LEZZETLİ SÜTLERİNİ İŞLİYORUZ

Türkiye coğrafyasına yayılmış 5 fabrikası ve günlük 5 bin ton süt işleme kapasitesiyle süt ve süt ürünleri sektörünün en büyük işletmesi konumundayız.

UHT süt, yoğurt, beyaz ve kaşar peyniri üretimleri ile başlayan yolculuğumuz, bugün süzme peynirden kaymaklı tava yoğurtlara, sütlü tatlılardan kefire kadar uzanan 300’ü aşkın ürün çeşidimizle devam ediyor. Sakarya, Karaman, Lüleburgaz, Kahramanmaraş ve Aydın olmak üzere Türkiye’nin farklı bölgelerinde bulunan 5 üretim tesisimizde, Türkiye’nin dört bir yanından toplanan sütleri işleyerek doğal ve lezzetli bir şekilde tüketicilere ulaştırıyoruz.

Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri üreticisi olarak tüketici markamız İçim ile sütten yoğurda, ayrandan kefire, taze peynirden hazır pudinge kadar doğal, lezzetli, kaliteli ve besleyici pek çok ürünü tüketiciyle buluşturuyoruz.

İçim, süt ve süt ürünleri pazarında ilk 3 marka arasında bulunuyor. Ürünleriyle pek çok başarıya imza atan İçim’in lezzeti ve doğallığı ulusal ve uluslararası alanda da takdir kazanıyor. 2016 - 2018 yıllarında, İçim peynir ve yoğurt ürünleri "Yiyeceklerin Michelin Rehberi" olarak anılan Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü’nün "Üstün Lezzet Ödülü"ne layık görüldü. İçecek kategorisinde İçim Ayran, "2017 yılı Üstün Lezzet Ödülü"nün sahibi oldu. 2018 yılında ise 29. kez düzenlenen dünyadaki en büyük uluslararası peynir yarışması olan “Dünya Peynir Ödülleri”nde; İçim Labne ile en iyi derece olan Gold (Altın) ve İçim Süzme Beyaz Peynir ile Bronze (Bronz) ödüllerine layık görüldü.

Annelerin ailesine gösterdiği özenden ilham alan İçim; doğal, kaliteli, taze ve ulaşılabilir ürünleriyle hayatı lezzetlendirmeye devam ediyor...

1996

Günde 1500 ton süt işleme kapasitesiyle Ak Gıda, Sakarya (Pamukova) Tesisleri’nde üretime başladı.

1998

İlk İçim markalı süt pazara sunuldu.

1999

Sektörde bir ilk olan plastik şişe uzun ömürlü süt üretildi.

2000

Süt ürünleri ihracatı başladı ve beyaz peynir kategorisine girildi.

2001

Labne ve Kaşar Peyniri kategorilerine girildi.

2002

Ak Gıda’nın satış-dağıtım şirketi Seher Gıda kuruldu.

2008

Dolcia markası lansmanı yapıldı.

2008

Günde 1000 ton süt işleme kapasitesine sahip olan Karaman Üretim Tesisi’nde üretim başladı.

2009

500 ton günlük süt işleme kapasitesine sahip Lüleburgaz Üretim Tesisi’nde üretim başladı.

2011

Kahramanmaraş Üretim Tesisleri ile şehre ilk süt üretim tesisini kazandırmış oldu.

2013

Avrupa’nın en büyük 2. peynir üretim hattına sahip olan Aydın Üretim Tesisleri kuruldu.

2014

İçim ürünleri üstün lezzet ödülüne layık görüldü.

2015

Ak Gıda, Grup Lactalis ile güçlerini birleştirdi.

2017

Protein sütü kategorisine girildi.

2018

Organik süt kategorisine girildi.

İçim İçim Rahat İçim İçimino İçim Dolcia İçim Simitle İçim Şef İçim Fit İçim Light